torstai 16. huhtikuuta 2009

Hoituu käden käänteessä

Pitäisi pikkuhiljaa pyytää pankeilta virallisia tarjouksia asuntolainoista, toistaiseksi meillä on vain arvioita että millaisilla marginaaleilla antaisivat ja mitä kuluja. Vielä ei ole tarvetta kun ei ole suurempia maksuja ollutkaan, mutta parempi ajoissa ja sitärataa..

Ilmeisesti me rakennetaan autotalli (+ varasto ja mitä muuta siellä ulkorakennuksessa onkaan) ensin, ja sen valmistuttua varsinainen talo. Ihan fiksua, sinne saa pinota kaikki rakennustarvikkeet jotka pitää olla säänsuojassa ja sinne voi varastoida kaikki halvalla saatu mitä on ostettu liian aikaisin kun on saanut halvalla juuri siinä hetkessä (sisäinen Sulo Vilénini hieroo käsiään innoissaan yhteen).

Arvatkaas onko vaikeaa löytää sopiva hyyssi (huussi, puucee, kuivakäymälä, rakkaalla lapsella on monta nimeä)? Tiedän jo millaisen varsinaisen kuivakäymälän haluan, mutta siinä olisi ympärillä hyvä olla seinätkin.. Ja ehkä alla lattia ja päällä katto. Eli varsinainen käymälärakennus vielä hakusessa.
Ja niitä vaihtoehtoja löytyy..

Tietysti jos olisi näppärä käsistään ja olisi aikaa niin voisihan sellaisen värkkäilläkin.. Mutta ehkä turvallisinta hankkia jonkun ammattilaisen tekemä.. Pysyy pystyssä suuremmassakin hädässä.

4 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Arvaas mitä?!
Minäpä pyysin ja sain synttärilahjaksi (kaksi vuotta sitten, taisin täyttää 35 tai jotain) huussin!
No, ei siinä ole vieläkään reikää, mutta itse huussipytinki lattioineen on jo olemassa ja jo omalla paikallaan mettän reunassa.
Itse olen empinyt tuon biolanin pytyn ostamista, koska pystyisin itse suunnittelemaan toimivan ratkaisun parista saavista - sitten pitäisi vain rakentaa se reikä. Tai oikeastaan reikähän jo on, mutta reiän ympärys. Mies haluaa styroksirenkaan, minä en (styroksi imee itseensä kaikki liat).

Joo, meillä on jo ulkohuussin rakentaminen NÄIN vaikeaa, saati sitten se laajennuksen suunnittelu. Huoh, teillä on sentään jo aloitettu.

Irena kirjoitti...

Minä ilman muuta haluan styroksisen istuimen! Hautausmaalla on sellainen, ja voi kun oli mukavan lämmin talvellakin piipahtaa.. Esikoinenkin suostuu sinne asioilleen, puskavessaan ei talvisin suostu - ymmärrettävää.

Aloittaminen lienee kaikkein vaikeinta (kaikessa), sen jälkeen menee omalla painollaan eteenpäin..

Kirsi H. kirjoitti...

Kävin joskus viime vuonna tekemässä jutun kuivakäymälästä, joka oli rakennettu rintamamiestalon kuistille tehtyyn lisäosaan. Juttu on täällä

http://www.iltalehti.fi/koti/200808278064380_kt.shtml

ja vessa oli tosi tosi hieno.

Mutta tuollakin perheellä oli myös pihalla erikseen hyysikkä. Tai siis samanlainen kuivakäymälä, mutta eri rakennuksessa. Se oli sitten lähinnä kesäkäytössä. Itsellänikin on talon sisällä kuivakäymälä, se on tehty (tai pakko sanoa tässä vaiheessa vielä että tekeillä, se on siis remontointia odottamaasa) vanhaan saunaan. Lisäksi pihalla on niinikään vanhassa saunarakennuksessa kesäkäymälä.

Irena kirjoitti...

Vielä en suunnittele sisävessasta kuivakäymälää, haaveissa sellainenkin.. Nyt riittää kuitenkin työmaakäyttöön hotelli helpotus.

Kiitos artikkelivinkistä, kävin lukemassa.