keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Olipa kerran

Tässä sokkelia autotallista:Verratkaapa vaikka tuohon, niin näette paljonko on työ edistynyt.

Tällä viikolla on työmaalla sitten tehty talon sokkelia, tänään toivottavasti valmis.

Se pihakoivu ei kyllä näytä kovin terveeltä..
Ei se rakentamisesta ole kärsinyt, siinä on jotain muuta. Kovin vähälehtiseltä se näyttää (laitan jokupäivä kuvan). Eli saattaapi saada kaatotuomion ennen kuin talo valmistuu.

Haaveilen hyvin perinteisistä suomalaisista pensaista ja perennoista meidän tulevaan pihaan. Meillä oli isoäidillä ainakin kolmenlaista Akileijaa ja Juhannusruusun tahtoisin. Lisäksi tietenkin erilaisia Suomen oloissa viihtyviä omenapuita, Syreenin (vaikka ei nyt niin perinteinen). Ja Särkynyttäsydäntä tietenkin.

Antakaapas vinkkejä siitä mitä kuuluu perinnepuutarhaan? Mitäs teidän isoäideillä oli puutarhassaan?

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

No heti tulee mieleen ruskolilja, jota minun lapsuudessa sanottiin keisarinkruunuksi, ja päivänkakkarat. Ja sitten joka kesä kylvetään kehäkukkia ja krasseja. Ja viinimarjoja ja raparperiä.

Eija kirjoitti...

Palava rakkaus, ukonhattu, akileija, asteri, ritarinkannus, ketoneilikka... ja monta muuta!

Mrs.Marple kirjoitti...

Matleena: Ruskoliljaa ilmeisesti on ollu meilläkin, siitä en ole koskaan innostunut, mutta päivänkakkaroita pitää tottakai olla! Kehäkukkia laitettiin kotosalla aina, salaattiin ja kakunpäälliseksikin niistä riitti. Krassi taas ei ole koskaan ollut meidän kasvi (vaikka sekin ruuaksi käy jos on oikea lajike). Raparperia tottakai, ja viinimarjapensaita tulee joka laatua.

Eija: Palava rakkaus on ihan outo, Ukonhattuja joo! Meillä on varmaan joku tuollainen ollutkin, paitsi että taitaa olla myrkyllinen, joten voi olla että istuttamisen kanssa pitää odottaa jokunen vuosi - ettei sitä joku syö.. Astereita myös on ollut joka vuosi, Ritarinkannus näytti hauskalta vaikkakaan ei tutulta ja Ketoneilikkaa pitää olla. Pitänee varmaan pistää oikein keto pystyyn jonne nuo neilikat ja päivänkakkarat, ja sitten sinne tulee paljon paljon perhosia!

Onkos muita perinnekukkia mitä on löytynyt oman isoäidin perennapenkistä?

Anniini kirjoitti...

Palavaa rakkautta tulin myös kertomaan =). Malva, salkoruusu, sormustinkukat...

illakko ja nukula on harvinaisempia, mutta vanhoja hyviä kasveja.

Nyt lyö loput tyhjää, mutta palaan kun leikkaa =)

Eija kirjoitti...

Palava rakkaus on kaunis korkeaksi kasvava hehkuvan punainen kukka! Kukat ovat pienet, mutta väri tuo näkyvyyttä. Siementää lisää..
Kultatyräkki (myrkyllinen maitiaisneste) on kaunis läpi kesän. Sarviorvokki siementää mut ei ole kyllä perenna...Miula tosin nousi yksi kasvi samasta juuresta uudestaan tänä keväänä! Kevätvuohenjuuri ja nyt en millään saa mieleeni yhtä vaaleanpunaista todella korkeaa kasvia... Jos muistan, tulen taas kertomaan!